Glazed Buildings – Bexhill College

dining table and chairs in glazed enclosure
sleek glazed enclosure
bexhill college enclosed canopy
internal view glazed school dining canopy enclosure
Bexhill

Bexhill College

ZONE™ Dining Space 130m²

Situated in an exposed location overlooking the English Channel at Bexhill-on-Sea in East Sussex, the dining facilities on Bexhill College’s modern complex could only seat 600 of their 2000 students creating operational issues, especially in bad weather. An extension to the dining hall in a sympathetic manner was going to be challenging, with its circular shape a prominent feature of the original architecture.

Streetspace structural glazing contractors presented a number of different options, revising the design concept in CGI format until the client was entirely satisfied with the specification. The result is spectacular, with the glazed structure blending in so well that you wouldn’t realise it was an extension, and the continuous curtainwall to the front elevation offering diners unobstructed panoramic views across to the coast.

 

Project Type :
Project Specification :

Project Finishes:
Project Location :
Project completion :

ZONE™ Dining Space
Asymmetric Radius Rafter / Aluminium Curtain Walling System incl. CD Doors / Pilkington Anti-Sun Grey Glazing / Heatguard Multiwall Polycarbonate Roofing System / IR Heaters / Vinyl Floor Covering
Steelwork PPC RAL 5001 Green Blue / Curtain Wall RAL 5001 green blue
Bexhill College. Penland Road, Bexhill-on-Sea , East Sussex
September 2014