Glazed Buildings – Park High School 

Park High School

Park High School is a high-achieving academy in Stanmore, North London that has been repeatedly judged by Ofsted as outstanding in every aspect. The school are justifiably proud of their Sixth Form provision, where students make progress that ranks among the top 10% nationally. With 1500 pupils, it’s vital that the congested site is used effectively to ensure their wellbeing and safety is always maintained.

In 2018 the school needed to increase the study space available to their sixth form students, as well as wishing to fulfil a long-held aspiration to have a larger library space that could better support younger students who often join the school with low literacy levels. Streetspace were approached by the school to advise on possible solutions, given the limited level of funds available for the project.

An under-utilised courtyard space created by the recently added Sixth Form building was identified as a potential location, and Streetspace designed and installed an 18.9m x 7.2m ZoneTM Glazed Building Extension to fill this area, giving a highly flexible space suitable for many uses, including incorporation into the Sixth Form space if a more suitable location for the library is identified in the future.

The steel-framed construction is fully compliant with Part L of the Building Regulations, with an air-source heat pump system that provides heating and cooling to ensure the environment is consistently comfortable all year round, aided by the insulated roof, floor and thermally broken glazing. Any floor finish can be specified including carpet type finishes, although the school selected a hard-wearing vinyl with an eye on other potential uses such as dining in the future.

To help create the library environment, suspended acoustic panels were installed that help reduce the reflectivity of the space and bring down the ambient noise levels. The school fitted out the space as part of the refurbishment works being carried out in the adjoining Sixth Form study spaces, ensuring a consistent aesthetic is maintained through the whole area.

Request a quote

More Glazed Building Case Studies